Skip to content

Μεσαμπελιές

Γεωρ. Αμαργιαννάκη & Εμμ. Λυδάκη, Ηράκλειο

Μεσαμπελιές

Γεωρ. Αμαργιαννάκη & Εμμ. Λυδάκη, Ηράκλειο

Σύγχρονο κτίριο κατοικιών, minimal αισθητικής στο Ηράκλειο Κρήτης, στις Μεσαμπελιές .

Σε ένα προνομιακό γωνιακό οικόπεδο, στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου Κρήτης, με άριστο προσανατολισμό και θέα το Κρητικό Πέλαγος δημιουργήσαμε το DANDELION RESIDENCE ξεχωρίζει με τον δυναμισμό του και τη μίνιμαλ αισθητική του.

Τα στοιχεία που συνδέουν τα κτήρια της περιοχής είναι η σχέση κτηριακών όγκων και ακαλύπτων, ως προς την αρχιτεκτονική κλίμακα και η συνύπαρξή τους με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, εκτός από την ογκοπλαστική αντιμετώπιση του κτηρίου, ο στόχος της αρχιτεκτονικής συνύπαρξης με το περιβάλλον οδήγησε τους μελετητές στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτηρίου.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στη χωροθέτηση των όγκων, στη σχέση μεταξύ τους, στην εκμετάλλευση του προσανατολισμού και της θέασής τους, καθώς επίσης στην ιδιωτικότητα και στη διαμπερότητα των διαμερισμάτων.

Το κτήριο συνδέεται με τον περιβάλλον του με κήπους αποκλειστικής χρήσης, με φυτεμένα δώματα και με το υγρό στοιχείο να κάνει αισθητή την παρουσία του. Η αρχιτεκτονική σύνθεση της κάτοψης δημιουργεί μία δυναμική αλληλουχία στη δομή, μεγιστοποιώντας τις «προβολές» και τη διαμπερότητα, ενώ εκμεταλλεύεται στο έπακρόν την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Το εξωτερικό του κτηρίου διαμορφώνεται με λευκά γραμμικά στοιχεία σε συνδυασμό με λευκά συμπαγή στηθαία και σκίαστρα που περιτυλίγουν τους εξώστες με εναλλασσόμενο ρυθμό, σκίαστρα διπλού κελύφους με λευκή επιφάνεια στην κάτω πλευρά για υποβοήθηση του έμμεσου φωτισμού led και σκούρα άνω πλευρά για αποφυγή αντανακλάσεων προς τους χώρους των παταριών.

H χρήση κάθετων μεταλλικών διακοσμητικών στοιχείων που δημιουργούν οπτικά φίλτρα στους εξώστες και στους κήπους του ισογείου, σε συνδυασμό με το κέλυφος που διατηρείται σε γήινους χρωματικούς τόνους, ακολουθεί μια ρυθμική συμμετρία που χαρακτηρίζει τη σύνθεση στο σύνολό της και προσδίδουν οπτική αρμονία.

 

Η λειτουργικότητα των χώρων αποτέλεσε σημαντική σχεδιαστική παράμετρο, ενώ η πλήρης εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών συνθηκών βοήθησε στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.

Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών, με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα, με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα, διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, με τη συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και  αντλίες θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα ακινήτου

Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης
Μεγάλες βεράντες από γυαλί
Μεγάλα ανοίγματα για μεγιστοποίηση της θέας
Θωρακισμένη / Πυράντοχη πόρτα
Θέα με θάλασσα
Αυτόνομη αντλία ψύξης-θέρμανσης
Ηλιακός θερμοσίφωνας
Φωτισμός LED νέας τεχνολογίας
Φωτοβολταϊκά με σύστημα Net Metering
Smart home: εξοικονόμηση ενέργειας και απομακρυσμένος έλεγχος της οικίας
Σύγχρονος σχεδιασμός minimal αισθητικής
Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτηρίο
Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού
Ενεργειακό κτήριο Α+
Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας / λουτρού
• Θερμομόνωση για ελαχιστοποίηση απωλειών ενέργειας • Πρωτοποριακός σχεδιασμός για ασφάλεια, εγγύηση κορυφαίας ποιότητας, πιστοποιημένα στη Γερμανία Ενδοδαπέδια συνδεδεμένη με αντλία θερμότητας, αυτονομία θέρμανσης και κλιματισμού (ψύξη με FAN COIL) Πλησίον ΗΣΑΠ Κ. Πατήσια • Παράθυρα μεγάλου μεγέθους για μεγιστοποίηση της θέας • Μεγάλες βεράντες από γυαλί (Μεγάλοι εξώστες με στηθαία από γυαλί) Κουζίνα που συνδυάζει εργονομία και αισθητική και είναι της επιλογής σας Είδη υγιεινής που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα υλικών Κεντρική κεραία • Απεριόριστη θέα • Ανεμπόδιστη θέα σε Λόφο Ψυχικού, Αλσος Βεΐκου και πάρκο ΕΥΔΑΠ Αυτόνομη θέρμανση με αντλία θερμότητας ψύξης/θέρμανσης Αποθήκη για κάθε διαμέρισμα Χώρος ανάπαυσης σε pilotis Τρίφατσο Θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας ανά διαμέρισμα Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού Φωτισμός νέας τεχνολογίας LED • Κοινόχρηστο Αίθριο και πρασιες • Κοινόχρηστο φυτεμένο δώμα • Μεγάλος κήπος • Μεγάλος κοινόχρηστος κήπος • Αποκλειστική χρήση κήπου στα ισόγεια διαμερίσματα • Πλήρως εξοπλισμένος χώρος κήπου Πρασιά με υγρό στοιχείο Τζάκι • Κλειστοί εξώστες – έρκερ με επένδυση από γυαλί Parking • Ηλιακοί θερμοσίφωνες (κενού αέρος)• Ηλιακοί θερμοσίφωνες Βιοκλιματικός σχεδιασμός Πολυδιαιρούμενου τύπου κλιματισμός VRF ενεργειακής κλάσης Α+++ ψύξης-θέρμανσης • Smart home: Εξοικονόμηση ενέργειας και απομακρυσμένος έλεγχος της οικίας • Eνεργειακό κτήριο κλάσης Α+ Net Metering: Φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το κοινόχρηστο ρεύμα. (Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτιρίου) • Διαμπερή διαμερίσματα • Σύγχρονος σχεδιασμός minimal αισθητικής Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτηρίου Διαμερίσματα τύπου loft Μεζονέτες • Κινητά συστήματα σκίασης ενσωματωμένα στη πρόσοψη του κτιρίου • Θερμοπρόσοψη 10cm σε όλο το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου Κατασκευή 2020-2021 Γωνιακό οικόπεδο • Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης Πλησίον Άλσος Παγκρατίου
Κεντρική κεραία
Parking για κάθε διαμέρισμα
Lift αυτοκινήτων για την πρόσβαση στο υπόγειο parking
Αποκλειστική χρήση πισινών
Αποκλειστική χρήση BBQ στους κήπους

Τοποθεσία

Γιατί να επιλέξετε
την Green Properties

Διαθέσιμα ακίνητα

Το σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό! Εξερευνήστε τον κατάλογο μας με τα διαθέσιμα προς πώληση σύγχρονα διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Μείνετε Μαζί μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες ευκαιρίες

Πατώντας “αποστολή”, συμφωνείτε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις πληροφορίες
που μας δώσατε σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου.