Skip to content

Χαλάνδρι

Μικράς Ασίας 35

Χαλάνδρι

Μικράς Ασίας 35


Σύγχρονο κτήριο κατοικιών
minimal αισθητικής, στο Χαλάνδρι.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτήριο κατοικιών, το οποίο βρίσκεται σε μία από τις πιο ελκυστικές και περιζήτητες περιοχές των Βορείων Προαστίων, στο Χαλάνδρι.

Με σύμμαχο τον άριστο προσανατολισμό και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον,  δημιουργήσαμε ένα κτήριο με τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού να αναδεικνύουν την διακριτική του πολυτέλεια.

Η σύλληψη της ιδέας περιλαμβάνει δύο όμοιους κτηριακούς όγκους που καθρεπτίζονται γύρω από έναν πολύ δυναμικό πυρήνα: το κεντρικό κλιμακοστάσιο. Ο πυρήνας αυτός, ως ένα πρωτότυπο μορφολογικό στοιχείο της όψης, μοιάζει να χωρίζει  και να ενώνει τους δυο όγκους, ενώ το στοιχείο του νερού απογειώνει τη ρυθμική αλληλουχία του έργου.

Δίνοντας μεγάλη έμφαση στη χωροθέτηση , το κτήριο βρίσκεται στο κέντρο του οικοπέδου, ενσωματώνοντας το πράσινο στοιχείο στη μελέτη. Ο περιβάλλοντας χώρος πρασίνου, η φύτευση στους εξώστες, καθώς και το φυτεμένο δώμα, αποτελούν βασικά στοιχεία της σύνθεσης. Τα frameless κουφώματα συμβάλλουν προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς ενισχύουν τα μη εμφανή όρια και επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισέλθει άπλετα στο κτήριο.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το εξωτερικό του κτήριο είναι τα λευκά γραμμικά οριζόντια στοιχεία, οι μαύρες μεταλλικές περσιδωτές πέργκολες, τα κάθετα δυναμικά στοιχεία μεταλλικής υφής με χαράξεις και ο ενσωματωμένος κρυφός φωτισμός LED.

Επιπλέον υπάρχουν διακοσμητικά στοιχεία, η χρήση σκούρου πρισματικού μαρμάρου στο κεντρικό κλιμακοστάσιο και τζάμια ενώ το ίδιο το κέλυφός διατηρείται σε ήπιους χρωματικούς τόνους. Όλα αυτά μαζί ενώνονται  δημιουργώντας ένα εμβληματικό πρότυπο μίνιμαλ αισθητικής.

Στο εσωτερικό τους οι χώροι αναπτύσσονται με συνεχόμενη λειτουργική ροή, ενώ τα ανοίγματα προς όλες τις ελεύθερες πλευρές είναι τέτοια που να εξασφαλίζουν φως και οπτική επαφή με τον έξω χώρο, χωρίς όμως να χάνεται η ιδιωτικότητα.

 

Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών, με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα, διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, με τη συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και  αντλιών θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα ακινήτου

Θωρακισμένη/Πυράντοχη πόρτα
Ενδοδαπέδια θέρμανση με αντλία θερμότητας ψύξης-θέρμανσης
High - End Frameless κουφώματα αλουμινίου
Ηλιακός θερμοσίφωνας
Φωτισμός νέας τεχνολογίας LED
Φωτοβολταϊκά με σύστημα Net metering
Smarthome
Σύγχρονο κτήριο minimal αισθητικής
Εσωτερικός και εξωτερικός κρυφός
Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού
Ενεργειακό κτήριο Α+
Θερμοπρόσοψη 10cm σε όλο το εξωτερικό κέλυφος του κτηρίου
Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας-λουτρού

Τοποθεσία

Γιατί να επιλέξετε
την Green Properties

Διαθέσιμα ακίνητα

Το σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό! Εξερευνήστε τον κατάλογο μας με τα διαθέσιμα προς πώληση σύγχρονα διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Μείνετε Μαζί μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες ευκαιρίες

Πατώντας “αποστολή”, συμφωνείτε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις πληροφορίες
που μας δώσατε σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου.