Εξοικονομώ 2024 | Αιτήσεις για το Πρόγραμμα | GREEN Properties

Η GREEN Properties, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ενεργειακών κατοικιών Α + στην Ελλάδα και την Κύπρο, βρίσκεται δίπλα σας για να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε δωρεάν και με επιτυχία την αίτησή σας στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2024».
Είναι συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που σας παρέχει επιδότηση έως 75% σε παρεμβάσεις έως €22.500 για να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια, αυξάνοντας έτσι και την αξία του.

Εξασφαλίστε τη θέση σας στο «Εξοικονομώ 2024».
Καλέστε μας στο 2160000038 σήμερα ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες με επιδότηση έως 75% προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια, αυξάνοντας έτσι την αξία του.

Η επιλογή των αιτήσεων θα γίνει έπειτα από την συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ των κατατεθειμένων αιτήσεων. Για τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες έγκρισης είναι πολύ σημαντική η σωστή προετοιμασία της μελέτης και του φακέλου.

Η  μονοκατοικία ή πολυκατοικία ως σύνολο κτηρίου και το μεμονωμένο διαμέρισμα που ικανοποιεί τα ακόλουθα κριτήρια:

✓ Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1).

✓  Υφίσταται νόμιμα φέροντας οικοδομική άδεια.

✓  Δυνατότητα μόνο για (1) μια αίτηση ανά ΑΦΜ ωφελούμενου.

✓  Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26/11/2017 σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της ενεργειακής κλάσης «Γ» και δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

 Για όλους τους τύπους αίτησης (μεμονωμένων διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, πολυκατοικιών), υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις (3) ενεργειακές κατηγορίες, σε σχέση με την κατάταξη στο Α’ ΠΕΑ, ώστε να εξασφαλίζεται Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Για τη νομιμότητα της κατοικίας ο αιτών θα πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά νομιμοποιητικά της έγγραφα. Τίθεται υπόψη πως θα απαιτηθεί η υποβολή σε μεταγενέστερο στάδιο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου / Διηρημένης Ιδιοκτησίας (αφορά τις επιλέξιμες αιτήσεις).

Ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών (ενεργειακής εξοικονόμησης, έξυπνων συστημάτων και ενεργειακής αυτονόμησης):

 • 22.500€ ανά επιδοτούμενη κατοικία ή 220€/m² κύριας κατοικίας.
 • ή το γινόμενο των m² επί τις Kwh(κιλοβατώρες) εξοικονόμησης επί το 1,10€

Η ιδιωτική συμμετοχή του ωφελούμενου μπορεί να καλυφθεί είτε με ίδια κεφάλαια είτε με τραπεζικό δανεισμό.

4 έως 6 έτη με επιδότηση 100% επιτοκίου

100% επιδοτούμενο κόστος από το πρόγραμμα της αμοιβής του συμβούλου έργου

100% επιδοτούμενο κόστος από το πρόγραμμα για την έκδοση Α και Β ΠΕΑ

100% επιδοτούμενο κόστος από το πρόγραμμα για την έκδοση ΗΤΚ

ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Το ποσοστό επιδότησης, στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2024», φτάνει έως και 75% και κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
Ο προϋπολογισμός εργασιών φτάνει μέχρι και τις 22.500€ ανά αίτηση.

exoikonomw-2023

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 • Νέα θερμομονωτικά / θερμό-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες (κουφώματα αλουμινίου).
 • Πλαίσιο αλουμινίου συμπεριλαμβανομένου και του υαλοπίνακα επιτυγχάνοντας τη μέγιστη ενεργειακή αναβάθμιση.
 • Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και τα εξώφυλλα κουφωμάτων με ξεχωριστό προϋπολογισμό.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, ενώ γίνεται και τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης όταν είναι τεχνικά αδύνατη ή δεν επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία  η τοποθέτηση εξωτερικής. Μόνωση γίνεται επίσης στην ταράτσα του ακινήτου και στην πυλωτή.

Η εγκατάσταση νέου συστήματος ψύξης – θέρμανσης γίνεται με την αξιοποίηση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας ή με σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης.

Η εγκατάσταση/ αντικατάσταση αφορά στο σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής. Συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση νέου ή η αντικατάσταση συστήματος καυστήρα ή/και λέβητα με καινούριο σύστημα φυσικού αερίου. Εξαιρούνται οι δαπάνες για καυστήρα και δεξαμενή πετρελαίου και οι τερματικές μονάδες απόδοσης.

Αφορά στην εγκατάσταση/αντικατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα για παροχή ζεστού νερού χρήσης.
Η εγκατάσταση ηλιακού συστήματος για την παροχή ΖΝΧ, είναι υποχρεωτική για όσες κατοικίες δεν υπάρχει σχετικό εγκατεστημένο σύστημα.

Με νέας τεχνολογίας inverter, ενεργειακής κλάσης Α+ και πάνω (μέχρι 3 κλιματιστικά/ κατοικία).

Αφορά σε εργασίες και τεχνολογίες που:

α) προσαρμόζουν και διατηρούν την κατανάλωση ενέργειας στα επίπεδα που επιλέγουν οι χρήστες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας,
β) συγκεντρώνουν, αναλύουν και παρουσιάζουν τα στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας,
γ) προσαρμόζουν και διατηρούν τα επίπεδα σκίασης για την επίτευξη της βέλτιστης εξοικονόμησης ενέργειας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ GREEN Properties;ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Α + ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΕΤΗ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΕΡΓΑ


ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ

ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

  Είδος Aκινήτου*

  Περιοχή*

  Σημείωση:

  Είναι σημαντικό να ετοιμάσετε την αίτησή σας τώρα, ακόμη και αν δεν έχει ανοίξει το πρόγραμμα. Όπως γωρίζετε τα προγράμματα Εξοικονομώ έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση και η καταθέσης αίτησης είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της αίτησης. Έπειτα θα γίνει αξιολόγηση των αιτήσεων απο το πρόγραμμα βάσει κριτηρίων.

  *Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά

  ΝΕΟΔΜΗΤΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

  Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας