Skip to content

Καλλιθέα

Σοφοκλέους 176 / Αριστείδου 223

Καλλιθέα

Σοφοκλέους 176 / Αριστείδου 223

Σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών minimal αισθητικής στην Καλλιθέα.

Στην Καλλιθέα, σε μια περιοχή ταχέως αναπτυσσόμενη πολύ κοντά στην πλατεία Δαβάκη δημιουργήσαμε ένα άκρως εντυπωσιακό κτίριο κατοικιών που έρχεται για να εντυπωσιάσει και να αλλάξει τα δεδομένα.

Πρόκληση για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό υπήρξε η χωροθέτηση του κτιρίου έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον την διαμπερότητα του οικοπέδου και από τους δύο δρόμους ενώ ταυτόχρονα να ενισχύεται η ιδιωτικότητα των επιμέρους κατοικιών.  H επικοινωνία με το πράσινο στοιχείο του περιβάλλοντος χώρου επιτυγχάνεται μέσα από την οπισθοχώρηση του κτιρίου σε σχέση με το όριο του οικοπέδου καθώς και με την δημιουργία εσωτερικού αιθρίου.

Οι κατοικίες, χρησιμοποιώντας ένα αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο και μια αρχιτεκτονική ενότητα προσαρμοσμένη στη σύγχρονη minimal αισθητική, διατάσσονται  σε σχηματισμό Π, δημιουργώντας μια “αγκαλία”- αίθριο, που λειτουργεί σαν πυρήνας για το κτίριο.  Τα μεγάλα υαλοστάσια συμβάλλουν προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς ενισχύουν τα μη εμφανή όρια και επιτρέπουν το άπλετο φυσικό φως να εισέλθει στο κτίριο.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Ο σχεδιασμός κινήθηκε σε απλές γεωμετρικές γραμμές ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονη minimal αισθητικής , κάτι που οδήγησε στη χρήση επιφανειών σε λευκούς και σκούρους χρωματικούς τόνους. Έμπνευση για το σχεδιασμό αποτέλεσε η δημιουργία στις όψεις λευκών στοιχείων σε σχήμα ‘’C’’ που εναλλάσσεται με οριζόντια  στοιχεία που οριοθετούν τους εξώστες σε λευκούς και σκουρόχρωμους τόνους. Οι όψεις του κτιρίου, καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν, επιτυγχάνοντας τον σκοπό τους, την δημιουργία ενός κτιρίου με ισχυρή προσωπικότητα και ζωηρό αρχιτεκτονικό αποτύπωμα.

Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτιρίου υψηλών προδιαγραφών, με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα, διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους, με την συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων με βασικό πλεονέκτημα τον ενεργειακό συμψηφισμό, ενεργειακών κουφωμάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και  αντλίες θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα ακινήτου

Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης
Μεγάλα ανοίγματα για μεγιστοποίηση της θέας
Θωρακισμένη/ Πυράντοχη πόρτα
Αυτόνομη αντλία ψύξης– θέρμανσης
Ηλιακός θερμοσίφωνας
Φωτισμός νέας τεχνολογίας LED
Φωτοβολταϊκά συστήματα με σύστημα net metering
Smarthome
Σύγχρονο κτήριο minimal αισθητικής
Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης κτηρίου
Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού
Ενεργειακό κτήριο Α+
Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας - λουτρού
• Θερμομόνωση για ελαχιστοποίηση απωλειών ενέργειας • Πρωτοποριακός σχεδιασμός για ασφάλεια, εγγύηση κορυφαίας ποιότητας, πιστοποιημένα στη Γερμανία Ενδοδαπέδια συνδεδεμένη με αντλία θερμότητας, αυτονομία θέρμανσης και κλιματισμού (ψύξη με FAN COIL) Πλησίον ΗΣΑΠ Κ. Πατήσια • Παράθυρα μεγάλου μεγέθους για μεγιστοποίηση της θέας • Μεγάλες βεράντες από γυαλί (Μεγάλοι εξώστες με στηθαία από γυαλί) Κουζίνα που συνδυάζει εργονομία και αισθητική και είναι της επιλογής σας Είδη υγιεινής που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα υλικών Κεντρική κεραία • Απεριόριστη θέα • Ανεμπόδιστη θέα σε Λόφο Ψυχικού, Αλσος Βεΐκου και πάρκο ΕΥΔΑΠ Αυτόνομη θέρμανση με αντλία θερμότητας ψύξης/θέρμανσης Αποθήκη για κάθε διαμέρισμα Χώρος ανάπαυσης σε pilotis Τρίφατσο Θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας ανά διαμέρισμα Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού Φωτισμός νέας τεχνολογίας LED • Κοινόχρηστο Αίθριο και πρασιες • Κοινόχρηστο φυτεμένο δώμα • Μεγάλος κήπος • Μεγάλος κοινόχρηστος κήπος • Αποκλειστική χρήση κήπου στα ισόγεια διαμερίσματα • Πλήρως εξοπλισμένος χώρος κήπου Πρασιά με υγρό στοιχείο Τζάκι • Κλειστοί εξώστες – έρκερ με επένδυση από γυαλί Parking • Ηλιακοί θερμοσίφωνες (κενού αέρος)• Ηλιακοί θερμοσίφωνες Βιοκλιματικός σχεδιασμός Πολυδιαιρούμενου τύπου κλιματισμός VRF ενεργειακής κλάσης Α+++ ψύξης-θέρμανσης • Smart home: Εξοικονόμηση ενέργειας και απομακρυσμένος έλεγχος της οικίας • Eνεργειακό κτήριο κλάσης Α+ Net Metering: Φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το κοινόχρηστο ρεύμα. (Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτιρίου) • Διαμπερή διαμερίσματα • Σύγχρονος σχεδιασμός minimal αισθητικής Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτηρίου Διαμερίσματα τύπου loft Μεζονέτες • Κινητά συστήματα σκίασης ενσωματωμένα στη πρόσοψη του κτιρίου • Θερμοπρόσοψη 10cm σε όλο το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου Κατασκευή 2020-2021 Γωνιακό οικόπεδο • Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης Πλησίον Άλσος Παγκρατίου
Κεντρική κεραία

Τοποθεσία

Γιατί να επιλέξετε
την Green Properties

Διαθέσιμα ακίνητα

Το σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό! Εξερευνήστε τον κατάλογο μας με τα διαθέσιμα προς πώληση σύγχρονα διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Μείνετε Μαζί μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες ευκαιρίες

Πατώντας “αποστολή”, συμφωνείτε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις πληροφορίες
που μας δώσατε σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου.