Skip to content

Βοτανικός

Σπύρου Πάτση 117

Βοτανικός

Σπύρου Πάτση 117

Σύγχρονο κτήριο κατοικιών, minimal αισθητικής στον Βοτανικό.

Σε μια από τις πιο ανερχόμενες και περιζήτητες γειτονιές του κέντρου, στον Βοτανικό, δημιουργήσαμε ένα κτήριο κατοικιών που ξεχωρίζει για  τον κομψό σχεδιασμό του και το έντονο αρχιτεκτονικό αποτύπωμα της μίνιμαλ αισθητικής του.

Το βασικό ζητούμενο σε αυτό το κτήριο ήταν η δημιουργία ενός κελύφους, που να συνδυάζει την ιδιωτικότητα, τη λειτουργικότητα, τον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο την πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη.

Κεντρική ιδέα της σύνθεσης αποτέλεσε η δημιουργία ενός κτηριακού όγκου με σκοπό διαμπερή διαμερίσματα και την απλότητα στη μορφή του.

Βασικός στόχος είναι το κτήριο να εντάσσεται αρμονικά στο οικιστικό περιβάλλον, Έτσι, εκτός από την τοποθέτηση του κτηρίου σε υποχώρηση για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, δημιουργήσαμε φυτεμένα δώματα βελτιώνοντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα και ταυτόχρονα το μικροκλίμα της περιοχής.

Καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξε η τοποθέτηση του κεντρικού γυάλινου κλιμακοστασίου στην πρόσοψη, που στο συγκεκριμένο project αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής σύνθεσης από τα πρώτα στάδιά της.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Η παλέτα που διαμορφώνει το εξωτερικό του κτηρίου αποτελείται από λευκό περίβλημα σε συνδυασμό με κάθετα διακοσμητικά πάνελ με εμφάνιση ξύλου και  σκουρόχρωμούς εξώστες και σκούρο περίβλημα που ενσωματώνει το γυάλινο κλιμακοστάσιο. Το λευκό στοιχείο αντιπαραβάλλεται με το σκούρο και τα δύο μαζί δημιουργούν μια  δυναμική αρχιτεκτονική προσέγγιση.

Το κλιμακοστάσιο στο επίπεδο της πυλωτής, επενδύεται με ζεστές αποχρώσεις του ξύλου, καθιστώντας την κλίμακα του κτηρίου πιο προσιτή στον χρήστη, ενώ το ίδιο το κέλυφος διατηρείται σε ήπιους χρωματικούς τόνους. Όλα αυτά ενώνονται  σε μια ρυθμική  αλληλουχία και προσδίδουν  απόλυτη αρμονία στο έργο.

Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών, με ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα, με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα, διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, με τη συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων με βασικό πλεονέκτημα τον ενεργειακό συμψηφισμό, ενεργειακών κουφωμάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και  αντλιών θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα ακινήτου

Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης
Μεγάλα ανοίγματα για μεγιστοποίηση της θέας
Θωρακισμένη/ Πυράντοχη πόρτα
Αυτόνομη αντλία ψύξης – θέρμανσης
Ηλιακός θερμοσίφωνας
Φωτισμός νέας τεχνολογίας LED
Smarthome
Σύγχρονο κτήριο minimal αισθητικής
Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης κτηρίου
Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού
Ενεργειακό κτήριο Α+
Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας - λουτρού
• Θερμομόνωση για ελαχιστοποίηση απωλειών ενέργειας • Πρωτοποριακός σχεδιασμός για ασφάλεια, εγγύηση κορυφαίας ποιότητας, πιστοποιημένα στη Γερμανία Ενδοδαπέδια συνδεδεμένη με αντλία θερμότητας, αυτονομία θέρμανσης και κλιματισμού (ψύξη με FAN COIL) Πλησίον ΗΣΑΠ Κ. Πατήσια • Παράθυρα μεγάλου μεγέθους για μεγιστοποίηση της θέας • Μεγάλες βεράντες από γυαλί (Μεγάλοι εξώστες με στηθαία από γυαλί) Κουζίνα που συνδυάζει εργονομία και αισθητική και είναι της επιλογής σας Είδη υγιεινής που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα υλικών Κεντρική κεραία • Απεριόριστη θέα • Ανεμπόδιστη θέα σε Λόφο Ψυχικού, Αλσος Βεΐκου και πάρκο ΕΥΔΑΠ Αυτόνομη θέρμανση με αντλία θερμότητας ψύξης/θέρμανσης Αποθήκη για κάθε διαμέρισμα Χώρος ανάπαυσης σε pilotis Τρίφατσο Θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας ανά διαμέρισμα Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού Φωτισμός νέας τεχνολογίας LED • Κοινόχρηστο Αίθριο και πρασιες • Κοινόχρηστο φυτεμένο δώμα • Μεγάλος κήπος • Μεγάλος κοινόχρηστος κήπος • Αποκλειστική χρήση κήπου στα ισόγεια διαμερίσματα • Πλήρως εξοπλισμένος χώρος κήπου Πρασιά με υγρό στοιχείο Τζάκι • Κλειστοί εξώστες – έρκερ με επένδυση από γυαλί Parking • Ηλιακοί θερμοσίφωνες (κενού αέρος)• Ηλιακοί θερμοσίφωνες Βιοκλιματικός σχεδιασμός Πολυδιαιρούμενου τύπου κλιματισμός VRF ενεργειακής κλάσης Α+++ ψύξης-θέρμανσης • Smart home: Εξοικονόμηση ενέργειας και απομακρυσμένος έλεγχος της οικίας • Eνεργειακό κτήριο κλάσης Α+ Net Metering: Φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το κοινόχρηστο ρεύμα. (Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτιρίου) • Διαμπερή διαμερίσματα • Σύγχρονος σχεδιασμός minimal αισθητικής Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτηρίου Διαμερίσματα τύπου loft Μεζονέτες • Κινητά συστήματα σκίασης ενσωματωμένα στη πρόσοψη του κτιρίου • Θερμοπρόσοψη 10cm σε όλο το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου Κατασκευή 2020-2021 Γωνιακό οικόπεδο • Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης Πλησίον Άλσος Παγκρατίου
Κεντρική κεραία

Τοποθεσία

Γιατί να επιλέξετε
την Green Properties

Διαθέσιμα ακίνητα

Το σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό! Εξερευνήστε τον κατάλογο μας με τα διαθέσιμα προς πώληση σύγχρονα διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Μείνετε Μαζί μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες ευκαιρίες

Πατώντας “αποστολή”, συμφωνείτε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις πληροφορίες
που μας δώσατε σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου.