Skip to content

Ηράκλειο Κρήτης Μεσαμπελιές

Φαιστού 40-44

Ηράκλειο Κρήτης Μεσαμπελιές

Φαιστού 40-44

Σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών, minimal αισθητικής με πισίνες στο Ηράκλειο Κρήτης στην Περιοχή Μεσαμπελιές (οδός Φαιστού).

Στην Κρήτη, σε μια ήσυχη και ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή, στις Μεσαμπελιές, δημιουργήσαμε ένα συγκρότημα κατοικιών που ξεχωρίζει με την υψηλής αισθητικής minimal αρχιτεκτονική προσέγγιση και το οποίο φανερώνει την πρόθεση να παραχθεί ένα κτήριο πέρα από κάθε προσδοκία.

Επιδίωξη του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ήταν η απλότητα στην ογκοπλασία του κτηρίου. Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής  και της minimal αισθητικής, σε συνδυασμό με μια αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας, το κτήριο αυτό οδηγήθηκε σε ένα στιβαρό και εντυπωσιακό, οπτικά, αποτέλεσμα με λιτές και ξεκάθαρες γραμμές

Κεντρική ιδέα της σύνθεσης αποτέλεσε η δημιουργία ενός κτηριακού όγκου που χωροθετείται γύρω από έναν βασικό άξονα αναφοράς. Το στοιχείο αυτό, που λειτουργικά τοποθετήθηκε το κλιμακοστάσιο σαν  πυρήνας της σύνδεσης, προβάλλεται ογκοπλαστικά, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια ισορροπία στην εναλλαγή των επιπέδων των όψεων.

 

Πρόκληση για τη διαδικασία σύνθεσης αποτέλεσε η συνύπαρξη των κυρίων χώρων  των κατοικιών στη σειρά, χωρίς να τέμνονται οι οπτικές φυγές τους, ενισχύοντας την ιδιωτικότητα και τη διαμπερότητα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Δόθηκε μεγάλη έμφαση στη δημιουργία ενός κελύφους το οποίο επικοινωνεί άμεσα με τον περιβάλλοντα χώρο, τους πράσινους κήπους αποκλειστικής χρήσης, το φυτεμένο δώμα αλλά και με τις ιδιωτικές πισίνες που κυριαρχούν στη μελέτη.

Το ζητούμενο σε όλους τους χώρους του ισογείου ήταν η άμεση επαφή με το περιβάλλον, τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά. Την ιδιαίτερη σχέση κτηρίου - τοπίου συμπληρώνουν οι εσωτερικές θεάσεις και φυγές, ενώ το λευκό χρώμα, τα μεγάλα ανοίγματα και το νερό χρησιμοποιήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική σύλληψη με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η παλέτα που διαμορφώνει το εξωτερικό του κτηρίου είναι λευκά στηθαία και σκίαστρα που περικλείουν  τους εξώστες με εναλλασσόμενο ρυθμό, σκίαστρα διπλού κελύφους με λευκή επιφάνεια στην κάτω πλευρά για υποβοήθηση του έμμεσου φωτισμού του ισογείου και σκούρα άνω πλευρά για αποφυγή αντανακλάσεων προς τους χώρους των παταριών, ενώ το ίδιο το κέλυφος διατηρείται σε γήινους χρωματικούς τόνους.

Όλα αυτά τα στοιχεία ακολουθούν μια συμμετρία που χαρακτηρίζει τη σύνθεση στο σύνολό της και προσδίδουν οπτική αρμονία.

Καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του σχεδιασμού έπαιξε επίσης η μελέτη φωτισμού, που στο συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής σύνθεσης από τα πρώτα στάδιά της, εντάσσοντας σε πολλά σημεία της μελέτης την έννοια του τεχνητού φωτισμού led με ομοιομορφία και δυναμικότητα.

Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών, με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα, διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, με τη συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων με βασικό πλεονέκτημα τον ενεργειακό συμψηφισμό, ενεργειακών κουφωμάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και  αντλίες θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα ακινήτου

Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης
Μεγάλα ανοίγματα για μεγιστοποίηση της θέας
Μεγάλες βεράντες από γυαλί
Θωρακισμένη / Πυράντοχη πόρτα
Ηλιακός θερμοσίφωνας
Φωτισμός LED νέας τεχνολογίας
Φωτοβολταϊκά με σύστημα Net Metering
Smart home
Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού
Ενεργειακό κτήριο Α+
Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας / λουτρού
• Θερμομόνωση για ελαχιστοποίηση απωλειών ενέργειας • Πρωτοποριακός σχεδιασμός για ασφάλεια, εγγύηση κορυφαίας ποιότητας, πιστοποιημένα στη Γερμανία Ενδοδαπέδια συνδεδεμένη με αντλία θερμότητας, αυτονομία θέρμανσης και κλιματισμού (ψύξη με FAN COIL) Πλησίον ΗΣΑΠ Κ. Πατήσια • Παράθυρα μεγάλου μεγέθους για μεγιστοποίηση της θέας • Μεγάλες βεράντες από γυαλί (Μεγάλοι εξώστες με στηθαία από γυαλί) Κουζίνα που συνδυάζει εργονομία και αισθητική και είναι της επιλογής σας Είδη υγιεινής που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα υλικών Κεντρική κεραία • Απεριόριστη θέα • Ανεμπόδιστη θέα σε Λόφο Ψυχικού, Αλσος Βεΐκου και πάρκο ΕΥΔΑΠ Αυτόνομη θέρμανση με αντλία θερμότητας ψύξης/θέρμανσης Αποθήκη για κάθε διαμέρισμα Χώρος ανάπαυσης σε pilotis Τρίφατσο Θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας ανά διαμέρισμα Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού Φωτισμός νέας τεχνολογίας LED • Κοινόχρηστο Αίθριο και πρασιες • Κοινόχρηστο φυτεμένο δώμα • Μεγάλος κήπος • Μεγάλος κοινόχρηστος κήπος • Αποκλειστική χρήση κήπου στα ισόγεια διαμερίσματα • Πλήρως εξοπλισμένος χώρος κήπου Πρασιά με υγρό στοιχείο Τζάκι • Κλειστοί εξώστες – έρκερ με επένδυση από γυαλί Parking • Ηλιακοί θερμοσίφωνες (κενού αέρος)• Ηλιακοί θερμοσίφωνες Βιοκλιματικός σχεδιασμός Πολυδιαιρούμενου τύπου κλιματισμός VRF ενεργειακής κλάσης Α+++ ψύξης-θέρμανσης • Smart home: Εξοικονόμηση ενέργειας και απομακρυσμένος έλεγχος της οικίας • Eνεργειακό κτήριο κλάσης Α+ Net Metering: Φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το κοινόχρηστο ρεύμα. (Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτιρίου) • Διαμπερή διαμερίσματα • Σύγχρονος σχεδιασμός minimal αισθητικής Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτηρίου Διαμερίσματα τύπου loft Μεζονέτες • Κινητά συστήματα σκίασης ενσωματωμένα στη πρόσοψη του κτιρίου • Θερμοπρόσοψη 10cm σε όλο το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου Κατασκευή 2020-2021 Γωνιακό οικόπεδο • Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης Πλησίον Άλσος Παγκρατίου
Κεντρική κεραία

Τοποθεσία

Γιατί να επιλέξετε
την Green Properties

Διαθέσιμα ακίνητα

Το σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό! Εξερευνήστε τον κατάλογο μας με τα διαθέσιμα προς πώληση σύγχρονα διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Μείνετε Μαζί μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες ευκαιρίες

Πατώντας “αποστολή”, συμφωνείτε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις πληροφορίες
που μας δώσατε σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου.