FESTOS RESIDENCE Ηράκλειο Κρήτης | GREEN Properties

ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ/
ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
108 τ.μ.
2/3 ΥΔ ΜΕ  ΚΗΠΟ & ΠΙΣΙΝΑ
ή JACUZZI
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΟΙΞΗ ’24

FESTOS RESIDENCE Ηράκλειο Κρήτης

Σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών, minimal αισθητικής με πισίνες στο Ηράκλειο Κρήτης στην Περιοχή Μεσαμπελιές (οδός Φαιστού).

Στην Κρήτη, σε μια ήσυχη και ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή, στις Μεσαμπελιές, δημιουργήσαμε ένα συγκρότημα κατοικιών που ξεχωρίζει με την υψηλής αισθητικής minimal αρχιτεκτονική προσέγγιση και το οποίο φανερώνει την πρόθεση να παραχθεί ένα κτήριο πέρα από κάθε προσδοκία.

Επιδίωξη του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ήταν η απλότητα στην ογκοπλασία του κτηρίου. Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής  και της minimal αισθητικής, σε συνδυασμό με μια αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας, το κτήριο αυτό οδηγήθηκε σε ένα στιβαρό και εντυπωσιακό, οπτικά, αποτέλεσμα με λιτές και ξεκάθαρες γραμμές

Κεντρική ιδέα της σύνθεσης αποτέλεσε η δημιουργία ενός κτηριακού όγκου που χωροθετείται γύρω από έναν βασικό άξονα αναφοράς. Το στοιχείο αυτό, που λειτουργικά τοποθετήθηκε το κλιμακοστάσιο σαν  πυρήνας της σύνδεσης, προβάλλεται ογκοπλαστικά, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια ισορροπία στην εναλλαγή των επιπέδων των όψεων.

Πρόκληση για τη διαδικασία σύνθεσης αποτέλεσε η συνύπαρξη των κυρίων χώρων  των κατοικιών στη σειρά, χωρίς να τέμνονται οι οπτικές φυγές τους, ενισχύοντας την ιδιωτικότητα και τη διαμπερότητα.

Περισσότερα

Δόθηκε μεγάλη έμφαση στη δημιουργία ενός κελύφους το οποίο επικοινωνεί άμεσα με τον περιβάλλοντα χώρο, τους πράσινους κήπους αποκλειστικής χρήσης, το φυτεμένο δώμα αλλά και με τις ιδιωτικές πισίνες που κυριαρχούν στη μελέτη.

Το ζητούμενο σε όλους τους χώρους του ισογείου ήταν η άμεση επαφή με το περιβάλλον, τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά. Την ιδιαίτερη σχέση κτηρίου – τοπίου συμπληρώνουν οι εσωτερικές θεάσεις και φυγές, ενώ το λευκό χρώμα, τα μεγάλα ανοίγματα και το νερό χρησιμοποιήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική σύλληψη με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η παλέτα που διαμορφώνει το εξωτερικό του κτηρίου είναι λευκά στηθαία και σκίαστρα που περικλείουν  τους εξώστες με εναλλασσόμενο ρυθμό, σκίαστρα διπλού κελύφους με λευκή επιφάνεια στην κάτω πλευρά για υποβοήθηση του έμμεσου φωτισμού του ισογείου και σκούρα άνω πλευρά για αποφυγή αντανακλάσεων προς τους χώρους των παταριών, ενώ το ίδιο το κέλυφος διατηρείται σε γήινους χρωματικούς τόνους.

Όλα αυτά τα στοιχεία ακολουθούν μια συμμετρία που χαρακτηρίζει τη σύνθεση στο σύνολό της και προσδίδουν οπτική αρμονία.

Καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του σχεδιασμού έπαιξε επίσης η μελέτη φωτισμού, που στο συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής σύνθεσης από τα πρώτα στάδιά της, εντάσσοντας σε πολλά σημεία της μελέτης την έννοια του τεχνητού φωτισμού led με ομοιομορφία και δυναμικότητα.

Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών, με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα, διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων με βασικό πλεονέκτημα τον ενεργειακό συμψηφισμό, ενεργειακών κουφωμάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και  αντλίες θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Λιγότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

  Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης
  Μεγάλες βεράντες από γυαλί
  Ηλιακός θερμοσίφωνας
  Φωτοβολταϊκά με σύστημα Net Metering
  Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού
  Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας / λουτρού
  Μεγάλα ανοίγματα για μεγιστοποίηση της θέας
  Θωρακισμένη / Πυράντοχη πόρτα
  Φωτισμός LED νέας τεχνολογίας
  Smart home
  Ενεργειακό κτήριο Α+
  Κεντρική κεραία

  ΠΕΡΙΟΧΗ

  Το ακίνητο βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο Ηράκλειο Κρήτης και σε σύντομο χρόνο μπορεί κανείς να βρεθεί σε πολύ κεντρικά σημεία. 
  Αναφέρονται ενδεικτικά τοποθεσίες και η απόσταση τους από το ακίνητο:

  Το σπίτι σας (Φαιστού 39)
  Supermarket (600m)
  Φαρμακείο (300m)
  37o Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου (600m)
  Τράπεζα (1,3km)
  Γυμναστήριο (400m)

  ΔΟΥ Ηρακλείου (1,4km)
  Φαρμακείο (190m)
  Πλατεία Φορτέτσας Ηρακλείου (1,5km)
  8o Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (1,5km)
  Τράπεζα (1,1km)
  Supermarket (500m)

  ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

  5 Properties