DANDELION RESIDENCE Ηράκλειο Κρήτης | GREEN Properties
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ \
ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
72 τ.μ. – 110 τ.μ.
2/3 ΥΔ ΜΕ ΚΗΠΟ & ΠΙΣΙΝΑ
ή JACUZZI

DANDELION RESIDENCE Ηράκλειο Κρήτης

Σύγχρονο κτίριο κατοικιών, minimal αισθητικής στο Ηράκλειο Κρήτης, στις Μεσαμπελιές .

Σε ένα προνομιακό γωνιακό οικόπεδο, στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου Κρήτης, με άριστο προσανατολισμό και θέα το Κρητικό Πέλαγος δημιουργήσαμε το DANDELION RESIDENCE ξεχωρίζει με τον δυναμισμό του και τη μίνιμαλ αισθητική του.

Τα στοιχεία που συνδέουν τα κτήρια της περιοχής είναι η σχέση κτηριακών όγκων και ακαλύπτων, ως προς την αρχιτεκτονική κλίμακα και η συνύπαρξή τους με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, εκτός από την ογκοπλαστική αντιμετώπιση του κτηρίου, ο στόχος της αρχιτεκτονικής συνύπαρξης με το περιβάλλον οδήγησε τους μελετητές στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτηρίου.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στη χωροθέτηση των όγκων, στη σχέση μεταξύ τους, στην εκμετάλλευση του προσανατολισμού και της θέασής τους, καθώς επίσης στην ιδιωτικότητα και στη διαμπερότητα των διαμερισμάτων.

Περισσότερα

Το κτήριο συνδέεται με τον περιβάλλον του με κήπους αποκλειστικής χρήσης, με φυτεμένα δώματα και με το υγρό στοιχείο να κάνει αισθητή την παρουσία του. Η αρχιτεκτονική σύνθεση της κάτοψης δημιουργεί μία δυναμική αλληλουχία στη δομή, μεγιστοποιώντας τις «προβολές» και τη διαμπερότητα, ενώ εκμεταλλεύεται στο έπακρόν την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.

Το εξωτερικό του κτηρίου διαμορφώνεται με λευκά γραμμικά στοιχεία σε συνδυασμό με λευκά συμπαγή στηθαία και σκίαστρα που περιτυλίγουν τους εξώστες με εναλλασσόμενο ρυθμό, σκίαστρα διπλού κελύφους με λευκή επιφάνεια στην κάτω πλευρά για υποβοήθηση του έμμεσου φωτισμού led και σκούρα άνω πλευρά για αποφυγή αντανακλάσεων προς τους χώρους των παταριών.

H χρήση κάθετων μεταλλικών διακοσμητικών στοιχείων που δημιουργούν οπτικά φίλτρα στους εξώστες και στους κήπους του ισογείου, σε συνδυασμό με το κέλυφος που διατηρείται σε γήινους χρωματικούς τόνους, ακολουθεί μια ρυθμική συμμετρία που χαρακτηρίζει τη σύνθεση στο σύνολό της και προσδίδουν οπτική αρμονία.

Η λειτουργικότητα των χώρων αποτέλεσε σημαντική σχεδιαστική παράμετρο, ενώ η πλήρης εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών συνθηκών βοήθησε στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.

Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών, με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα, με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα, διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, με τη συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και  αντλίες θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Λιγότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

  Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης
  Μεγάλα ανοίγματα για μεγιστοποίηση της θέας
  Θέα με θάλασσα
  Ηλιακός θερμοσίφωνας
  Φωτοβολταϊκά με σύστημα Net Metering
  Σύγχρονος σχεδιασμός minimal αισθητικής
  Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού
  Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας / λουτρού
  Parking για κάθε διαμέρισμα
  Αποκλειστική χρήση πισινών
  Μεγάλες βεράντες από γυαλί
  Θωρακισμένη / Πυράντοχη πόρτα
  Αυτόνομη αντλία ψύξης-θέρμανσης
  Φωτισμός LED νέας τεχνολογίας
  Smart home: εξοικονόμηση ενέργειας και απομακρυσμένος έλεγχος της οικίας
  Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτηρίο
  Ενεργειακό κτήριο Α+
  Κεντρική κεραία
  Lift αυτοκινήτων για την πρόσβαση στο υπόγειο parking
  Αποκλειστική χρήση BBQ στους κήπους

  ΠΕΡΙΟΧΗ

  Το ακίνητο βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο Ηράκλειο Κρήτης και σε σύντομο χρόνο μπορεί κανείς να βρεθεί σε πολύ κεντρικά σημεία. 
  Αναφέρονται ενδεικτικά τοποθεσίες και η απόσταση τους από το ακίνητο:

  Το σπίτι σας (Γεωρ. Αμαργιαννάκη & Εμμ. Λυδάκη, Ηράκλειο)
  Φούρνος/Ζαχαροπλαστείο (10m)
  Γυμνάσιο (135m)
  Εκκλησία (150m)
  Νηπιαγωγείο (160m)
  Κλινική Ζώων (175m)

  Super Market (190m)
  Βενζινάδικο (200m)
  Φαρμακείο (430m)
  Γυμναστήριο (600m)
  Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (B.O.A.K.) (690m)

  ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

  3 Properties