Skip to content

Αιγάλεω

Γρηγορίου Κυδωνιών 32

Αιγάλεω

Γρηγορίου Κυδωνιών 32


Σύγχρονο κτήριο κατοικιών,
minimal αισθητικής στην Πλατεία Ειρήνης,  Αιγάλεω,

Σε ένα οικόπεδο, σε εξαιρετικά προνομιακή θέση, με πρόσωπο στην πλατεία Ειρήνης και με έντονο το στοιχείο του πρασίνου, δημιουργήσαμε ένα κτήριο κατοικιών που θα εντυπωσιάσει με τον αρχιτεκτονικό δυναμισμό του και τη μίνιμαλ αισθητική του.

Με εφόδια τον άριστο προσανατολισμό, το πράσινο του περιβάλλοντα χώρου, τον ανοιχτό ορίζοντα και την πρόσβαση από πεζόδρομο ήπιας κυκλοφορίας, το κτήριο ως προϊόν της συνθετικής διαδικασίας τοποθετήθηκε σε οπισθοχώρηση.

Επιδίωξη της χωροθέτησης αυτής ήταν η πλήρης εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και αερισμού αλλά και η δυνατότητα μεγαλύτερων εξωστών και ανοιγμάτων.

Με γνώμονα τη διαμπερότητα των διαμερισμάτων, υποβοηθούμενοι από το σχήμα του οικοπέδου, η συνθετική τοποθέτηση του κλιμακοστάσιου σε εσοχή του οικοπέδου ‘’ελευθέρωσε’’ τις όψεις, ώστε ο κυρίως κτηριακός όγκος να ενσωματώνεται σε καθαρά ορθογώνιο σχήμα.

Η χρήση στην ογκοπλασία  ενός καθαρού και λιτού γεωμετρικά σχήματος αποτυπώνεται και στην όψη του, δημιουργώντας μία ιδιαιτέρως δυναμική μορφή.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Ο σχεδιασμός, ακολουθώντας παράλληλα τις σύγχρονες μίνιμαλ τάσεις, οδήγησε στη χρήση επιφανειών σε λευκούς χρωματικούς τόνους και εξώστες σε σκουρόχρωμους.

Η δυναμικότητα της μορφής εκφράζεται στα ορθογώνια πλαίσια που συνθέτουν κλιμακωτά ένα διπλό κέλυφος, δημιουργώντας έτσι μία πιο ‘’φρέσκια’’ αρχιτεκτονική προσέγγιση.  Προς αυτήν την κατεύθυνση συμβάλει και η χρήση ξύλινων πάνελ τριών αποχρώσεων που λειτουργούν ως φίλτρο για ιδιωτικότητα αλλά και ως φίλτρο προστασίας και σκίασης και καθιστούν την κλίμακα του κτηρίου πιο προσιτή στον χρήστη.

Η λειτουργικότητα των χώρων αποτέλεσε σημαντική σχεδιαστική παράμετρο, ενώ η πλήρης εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών συνθηκών βοήθησε στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών. Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών, με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα, διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, με τη συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενεργειακών κουφωμάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και  αντλιών θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα ακινήτου

Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης
Μεγάλα ανοίγματα για μεγιστοποίηση της θέας
Θωρακισμένη/ Πυράντοχη πόρτα
Αυτόνομη αντλία ψύξης – θέρμανσης
Ηλιακός θερμοσίφωνας
Φωτισμός νέας τεχνολογίας LED
Φωτοβολταϊκά συστήματα με σύστημα net metering
Smarthome
Σύγχρονο κτήριο minimal αισθητικής
Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης κτηρίου
Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού
Ενεργειακό κτήριο Α+
Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας - λουτρού
• Θερμομόνωση για ελαχιστοποίηση απωλειών ενέργειας • Πρωτοποριακός σχεδιασμός για ασφάλεια, εγγύηση κορυφαίας ποιότητας, πιστοποιημένα στη Γερμανία Ενδοδαπέδια συνδεδεμένη με αντλία θερμότητας, αυτονομία θέρμανσης και κλιματισμού (ψύξη με FAN COIL) Πλησίον ΗΣΑΠ Κ. Πατήσια • Παράθυρα μεγάλου μεγέθους για μεγιστοποίηση της θέας • Μεγάλες βεράντες από γυαλί (Μεγάλοι εξώστες με στηθαία από γυαλί) Κουζίνα που συνδυάζει εργονομία και αισθητική και είναι της επιλογής σας Είδη υγιεινής που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα υλικών Κεντρική κεραία • Απεριόριστη θέα • Ανεμπόδιστη θέα σε Λόφο Ψυχικού, Αλσος Βεΐκου και πάρκο ΕΥΔΑΠ Αυτόνομη θέρμανση με αντλία θερμότητας ψύξης/θέρμανσης Αποθήκη για κάθε διαμέρισμα Χώρος ανάπαυσης σε pilotis Τρίφατσο Θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας ανά διαμέρισμα Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού Φωτισμός νέας τεχνολογίας LED • Κοινόχρηστο Αίθριο και πρασιες • Κοινόχρηστο φυτεμένο δώμα • Μεγάλος κήπος • Μεγάλος κοινόχρηστος κήπος • Αποκλειστική χρήση κήπου στα ισόγεια διαμερίσματα • Πλήρως εξοπλισμένος χώρος κήπου Πρασιά με υγρό στοιχείο Τζάκι • Κλειστοί εξώστες – έρκερ με επένδυση από γυαλί Parking • Ηλιακοί θερμοσίφωνες (κενού αέρος)• Ηλιακοί θερμοσίφωνες Βιοκλιματικός σχεδιασμός Πολυδιαιρούμενου τύπου κλιματισμός VRF ενεργειακής κλάσης Α+++ ψύξης-θέρμανσης • Smart home: Εξοικονόμηση ενέργειας και απομακρυσμένος έλεγχος της οικίας • Eνεργειακό κτήριο κλάσης Α+ Net Metering: Φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το κοινόχρηστο ρεύμα. (Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτιρίου) • Διαμπερή διαμερίσματα • Σύγχρονος σχεδιασμός minimal αισθητικής Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης του κτηρίου Διαμερίσματα τύπου loft Μεζονέτες • Κινητά συστήματα σκίασης ενσωματωμένα στη πρόσοψη του κτιρίου • Θερμοπρόσοψη 10cm σε όλο το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου Κατασκευή 2020-2021 Γωνιακό οικόπεδο • Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης Πλησίον Άλσος Παγκρατίου
Κεντρική κεραία

Τοποθεσία

Γιατί να επιλέξετε
την Green Properties

Διαθέσιμα ακίνητα

Το σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό! Εξερευνήστε τον κατάλογο μας με τα διαθέσιμα προς πώληση σύγχρονα διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Μείνετε Μαζί μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες ευκαιρίες

Πατώντας “αποστολή”, συμφωνείτε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις πληροφορίες
που μας δώσατε σύμφωνα με την Πολιτική απορρήτου.