Νεόδμητα Διαμερίσματα Σπύρου Πάτση Βοτανικός | GREEN Properties
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ \
ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
59 τ.μ. – 138 τ.μ.
1/2/3 ΥΔ ΜΕ JACUZZI

Νεόδμητα Διαμερίσματα Σπύρου Πάτση Βοτανικός

Σύγχρονο κτήριο κατοικιών, minimal αισθητικής στον Βοτανικό.

Σε μια από τις πιο ανερχόμενες και περιζήτητες γειτονιές του κέντρου, στον Βοτανικό, δημιουργήσαμε ένα κτήριο κατοικιών που ξεχωρίζει για  τον κομψό σχεδιασμό του και το έντονο αρχιτεκτονικό αποτύπωμα της μίνιμαλ αισθητικής του.

Το βασικό ζητούμενο σε αυτό το κτήριο ήταν η δημιουργία ενός κελύφους, που να συνδυάζει την ιδιωτικότητα, τη λειτουργικότητα, τον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο την πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη.

Κεντρική ιδέα της σύνθεσης αποτέλεσε η δημιουργία ενός κτηριακού όγκου με σκοπό διαμπερή διαμερίσματα και την απλότητα στη μορφή του.

Βασικός στόχος είναι το κτήριο να εντάσσεται αρμονικά στο οικιστικό περιβάλλον, Έτσι, εκτός από την τοποθέτηση του κτηρίου σε υποχώρηση για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, δημιουργήσαμε φυτεμένα δώματα βελτιώνοντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα και ταυτόχρονα το μικροκλίμα της περιοχής.

Περισσότερα

Καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξε η τοποθέτηση του κεντρικού γυάλινου κλιμακοστασίου στην πρόσοψη, που στο συγκεκριμένο project αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής σύνθεσης από τα πρώτα στάδιά της.

Η παλέτα που διαμορφώνει το εξωτερικό του κτηρίου αποτελείται από λευκό περίβλημα σε συνδυασμό με κάθετα διακοσμητικά πάνελ με εμφάνιση ξύλου και  σκουρόχρωμούς εξώστες και σκούρο περίβλημα που ενσωματώνει το γυάλινο κλιμακοστάσιο. Το λευκό στοιχείο αντιπαραβάλλεται με το σκούρο και τα δύο μαζί δημιουργούν μια  δυναμική αρχιτεκτονική προσέγγιση.

Το κλιμακοστάσιο στο επίπεδο της πυλωτής, επενδύεται με ζεστές αποχρώσεις του ξύλου, καθιστώντας την κλίμακα του κτηρίου πιο προσιτή στον χρήστη, ενώ το ίδιο το κέλυφος διατηρείται σε ήπιους χρωματικούς τόνους. Όλα αυτά ενώνονται  σε μια ρυθμική  αλληλουχία και προσδίδουν  απόλυτη αρμονία στο έργο.

Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών, με ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα, με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα, διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, με τη συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων με βασικό πλεονέκτημα τον ενεργειακό συμψηφισμό, ενεργειακών κουφωμάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και  αντλιών θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Λιγότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

  Ενεργειακά συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης
  Θωρακισμένη/ Πυράντοχη πόρτα
  Ηλιακός θερμοσίφωνας
  Smarthome
  Σύστημα αυτόματης φωταγώγησης κτηρίου
  Ενεργειακό κτήριο Α+
  Κεντρική κεραία
  Μεγάλα ανοίγματα για μεγιστοποίηση της θέας
  Αυτόνομη αντλία ψύξης – θέρμανσης
  Φωτισμός νέας τεχνολογίας LED
  Σύγχρονο κτήριο minimal αισθητικής
  Πλήρως εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού
  Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας – λουτρού

  ΠΕΡΙΟΧΗ

  Η γειτονιά του Βοτανικού είναι από τις παλαιότερες της Αθήνας και αποτελεί κέντρο  διασκέδασης, με μοναδικά στέκια για φαγητό και ποτό. Είναι δίπλα σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους και συγκοινωνίες και αποτελεί μια από τις πιο ανερχόμενες και περιζήτητες γειτονιές του Κέντρου.

  Αναφέρονται ενδεικτικά τοποθεσίες και η απόσταση τους από το ακίνητο:

  Το σπίτι σας (Σπύρου Πάτση 117)
  Supermarket (190m)
  Metro Κεραμεικός (600m)
  Φαρμακείο (74m)
  Γεωπονικό Πανεπηστήμιο Αθηνών (800m)
  Τράπεζα (1,3km)
  Γυμναστήριο (350m)

  85o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (1,5km)
  Άλσος Πετραλώνων (1,5km)
  Supermarket (750m)
  Φαρμακείο (94m)
  Metro Πετράλωνα(1,4km)
  Τράπεζα (900m)
  63o Γυμνάσιο Αθηνών (400m)

  ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

  5 Properties