SEASIDE RESIDENCE Βάρκιζα | GREEN Properties
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ/
ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
58 τ.μ. – 124 τ.μ.
1/2/3 ΥΔ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ & ΚΉΠΟ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΟΙΞΗ ’24

SEASIDE RESIDENCE Βάρκιζα

Σύγχρονο κτήριο κατοικιών με πισίνες, minimal αισθητικής στην Βάρκιζα.

Ένα άκρως εντυπωσιακό κτήριο κατοικιών που ξεπερνά κάθε άλλο κατασκευαστικό πρότυπο και μετατρέπει την κατοίκηση σε μια εμπειρία που χαρακτηρίζεται από την  διακριτική πολυτέλεια.

Το SEASIDE RESIDENCE βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά των Νοτίων Προαστείων, στη Βάρκιζα.  Το δυνατό στοιχείο του είναι ο απέραντος ορίζοντας, το μπλε χρώμα του ουρανού και της θάλασσας και ο συνδυασμός του με το πράσινο τοπίο.

Η επιθυμία για ένα κτήριο που να «αγκαλιάζει» τους εξωτερικούς χώρους και να εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα,  ήταν η κατεύθυνση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Η κάτοψη, σε σχήμα Η,δημιουργεί μια δυναμική αλληλουχία στη δομή, μεγιστοποιώντας τη διαμπερότητα  ενώ εκμεταλλεύεται στο έπακρον τον νότιο προσανατολισμό των ιδιωτικών χώρων και τον βόρειο προσανατολισμό για τους χώρους διημέρευσης.

Τα καθιστικά έχουν θέα τη θάλασσα και το στοιχείο του νερού στους εξώστες. Το ζητούμενο ήταν η άμεση επαφή με το περιβάλλον τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά. Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα ανοίγματα με high end minimal κουφώματα.

Περισσότερα

Η μορφολογία του κτηρίου αφενός ταιριάζει απόλυτα με τον εξωτερικό χώρο του πρασίνου, αφετέρου υπηρετεί με συνεπεία τις επιταγές της σύγχρονης μίνιμαλ αισθητικής.

Οι δύο κυρίως όγκοι διαμορφώνονται γύρω από τον πυρήνα του κλιμακοστασίου σε μία σύνθεση χώρων, με λιτές οριζόντιες και κατακόρυφες χαράξεις σε λευκούς και σκουρόχρωμους τόνους αντίστοιχα και εναλλαγή αυτών με το υγρό και το πράσινο στοιχείο.

Ιδιαίτερη πρόκληση υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα, με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, με τη συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων με βασικό πλεονέκτημα τα ενεργειακά κουφώματα, την θερμοπρόσοψη 10cm καθώς και τις αντλίες θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Λιγότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

  Αυτόνομη αντλία ψύξης – θέρμανσης
  Φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής
  Σύγχρονο κτήριο minimal αισθητικής
  Ενεργειακό κτήριο Α+
  High-End-Frameless Κουφώματα Αλουμινίου
  Smart home
  Εσωτερικός και εξωτερικός κρυφός φωτισμός
  Θερμοπρόσοψη 10cm σε όλο το εξωτερικό κέλυφος του κτηρίου

  ΠΕΡΙΟΧΗ

  Η Βάρκιζα αποτελεί κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Εκεί θα βρείτε  μεγάλες οργανωμένες πλαζ και  πολυτελή παραθαλάσσια μαγαζιά με  γραφική θέα. Στην περιοχή κυριαρχεί το πράσινο τοπίο και το μπλε της θάλασσας, που συνδυάζονται άψογα με την ηρεμία και την ιδιωτικότητα που προσφέρουν οι γειτονιές της.

  Αναφέρονται ενδεικτικά τοποθεσίες και η απόσταση τους από το ακίνητο:

  Το σπίτι σας (Αφροδίτης 58)
  Supermarket (700m)
  Δημοτικό σχολείο Βάρκιζας (260m)
  Φραμακείο (500m)
  Τράπεζα (700m)
  Μαρίνα Βάρκιζας (900m)

  Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) (550m)
  Φαρμακείο (800m)
  Πλατεία Ζησιμοπούλου (450m)
  Τράπεζα (700m)
  Παντοπωλείο (450m)
  Πλατεία Βάρκιζας (700m)

  ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

  34 Properties